Menu
Winopedia
by Partner Center Horeca
  • STRONA GŁÓWNA
  • WSZYSTKIE WINA
Close Menu
PAGO CASA BENASAL ELEGANT ORGANIC 0,75L

Pago Casa Benasal Elegant Organic – DO Valencia – Hiszpania

Wino czerwone, Z Podcastem AROMATYCZNE, BECZKOWE, CZERWONE OWOCE

Wino z winnicy, która robi tylko organiczne wina. Restrykcyjnie przestrzegana produkcja począwszy od nasadzeń poprzez zbiór aż do zabutelkowania.

Your browser does not support the audio element.

Winnica Pago Casa Benasal

Pago Casa Benasal  to historia o winiarni, która posiada 300 letnią tradycję w produkcji wina.

W latach sześćdziesiątych została zaopiekowania przez  Manuelę Galbis, która zaczęła ulepszać oraz  przebudowywać winnicę, wyremontowała dom pod którym mieści się zachowana 300 letnia piwnica.

 Przebudowa winnicy nie polegała tylko na wybudowaniu nowej linii produkcyjnej, drenażu z którego woda z deszczówki ( jeśli zachodzi taka potrzeba ) wykorzystywana jest w okresie suszy do podlewania, ale przede wszystkim postawili na ekologię.

Dlatego motto winnicy to „ Pracuj z naturą, a nie przeciwko niej ”

Techniki uprawy winorośli zostały opracowane w celu poprawy bioróżnorodności i zdrowia gleb, utrzymując je dynamiczne i żywe poprzez mikoryzację – symbiotyczny związek między korzeniami i pomocnymi grzybami w glebie, co pomaga winoroślom uzyskać lepsze składniki odżywcze. Właściciele winnicy dążą do tego, aby gleby były samowystarczalne pod względem odżywczym. Dlatego też, na terenie całej 110 ha winnicy nie stosuje się żadnych sztucznych dodatków.

Cały model produkcji w winnicy Pago Casa Benasal  podlega surowym normom ekologicznym,

Dzięki wysiłkowi oraz zaangażowaniu w 2006 winnica otrzymała europejski certyfikat organiczny a w 2009 szwajcarski certyfikat Delinat

Winnica znajduje się w Les Alcusses w Walencji. Jest to dolina chroniona pod względem kulturowym

W Winnicy uprawiane są lokalne winogrona, takie jak Garnacha tintorera , Monastrell i Malvasia , obok innych odmian śródziemnomorskich i międzynarodowych, takich jak Syrah, Merlot, Cabernet sauvignon, Petit verdot i Gewüztraminer (który  został przywieziony z Niemiec do majątku przez dziadka Carlosa Laso, ponad 60 lat temu).

Bez względu na różnorodność, wszystkie  winorośle są mocne i samowystarczalne dzięki ekosystemowi i mikoryzom. Pokrycia gruntów pozwalają utrzymywać temperaturę gleby na poziomie 8-12ºC znacznie chłodniej niż na gołej glebie, zachowując jednocześnie wilgotność i zmuszając korzenie do głębszego poszukiwania wody.

Pago Casa Benasal Elegant Organic

To wino znakomicie łączy w sobie lekkość ciała z bogactwem aromatów. Na nosie pierwsze ujawniają się aromaty czerwonych owoców, Po których pojawiają się dymne nuty, karmel, pieczeń, orzechy i dżemy. Na podniebieniu gładkie i maślane z długim i świeżym posmakiem dojrzałych owoców. Część tego wina leżakuje w betonowych kadziach, zaś druga część nabiera charakteru w dębowych beczkach.

Pago Casa Benasal Blanco Organic – DO Valencia – Hiszpania Pago Casa Benasal Tinto Organic – DO Valencia – Hiszpania

Zobacz również...

LE PETIT ETOILE CABERNET SAUVIGNON ORGANIC NON-FERMENTED 0,75L

Wino czerwone

Le Petit Etoile Cabernet Sauvignon Organic Non Fermented

CHATEAU FOMBRAUGE SAINT-EMILION GRAND CRU 0,75L

Wino czerwone

Chateau Fombrauge Saint-Emilion Grand Cru

PAUILLAC DE LYNCH BAGES AOC 0,75L

Wino czerwone

Chateau Lynch Bages Pauillac de Lynch Bages AOC

Back To Top
Winopedia
© Winopedia 2020 | Partner Center HoReCa